Střelecký víkend na Barborce - mimořádná schůzka je za námi

27.02.2012 11:40

fotografie zde: https://zalesakzdanice.rajce.idnes.cz/Strelecky_vikend_na_barborce_25.2.2012/

 

Mimořádný střelecko-stopařský víkend na chatě Barborce je za námi a musím říct, že se povedl téměř po všech stránkách.  Sraz byl v devět hodin ráno, kupodivu došli skoro všichni, co účast přislíbili (což není úplně obvyklé). Nic nám tedy nebránilo směle vyrazit směr Barborka, dokonce ani počasí, které bylo vynikající! Vojtův taťka nám nabídl, že nás sveze do Lovčic, a protože nás bylo ve Ždánicích jenom pár, rádi jsme souhlasili. V Lovčicích jsme potkali zbytek oddílu, celkem nás bylo 12. 

Cesta se ze začátku zdála být dobrá, avšak jakmile jsme sešli ze silnice, objevil se první a zároveň největší problém celého dne - bláto. Polsedních pár dní byly teploty nad nulou, roztály zbytky sněhu a tak se ce

sta proměnila v jednu souvislou bažinu. Někteří v této bažině našli cestičku a tak moc špinaví nebyli, ale někteří naopak hledali cestičku za Sislem. Kamčova mamka na nás musela být pořádně naštvaná :) Po cestě jsme našli pár zachovalých srnčích stop a tak jsme se je rovnou pokusili odlít.

Na Barborce už na nás čekal Me

dvěd s horkým čajem, ten po nekrátké cestě skutečně chtunal výtečně. Po svačině jsme se rozdělili do skupin a vydali se hledat nějaké další zvířecí stopy. A děti byly úspěšné, kromě několika dalších srnčích stop jsme narazili na velice zachovalé stopy kuny a lasičky. Našli jsme také stopy divokého prasete, avšak zem byla příliš měkká a tak stopa nešla odlít. Stejně tak se nepovedl ani jelen.

Po stopách následoval úžasný Medvědí guláš, na kterým jsme si všichni moc pochutnali. Pochutnali jsme si na něm i později na odpolední svačině, protože Medvěd úplně přesně neodhadl množství toho guláše a uvařil ho jak pro regiment. Ale chutnal fakt výjimečně!


Po obědě následovaly střelby. Rozdělili jsme se do tří týmů a rozdělili si stanoviště. První tým šel střílet z luku, druhý tým se vydal sbírat kamínky na prak a třetí tým zalehnul ke vzduchovkám. Na těchto třech stanovištích jsme se vždy po určitém čase vystřídali, aby si všichni všechno několikrát vyzkoušeli. Střelba se samozřejmě i bodovala. Přestože vše bylo velice vyrovnané, pořadí se určit podařilo. Všem klukům vytřela zrak naše střelkyně Marta Stehlíková, nastřílela 4 z 5 na luku, 4 z 5 na vzduchovce a 4 z 10 na praku, Na druhém místě se umístil Vojta Chudý a hned za ním Martin Kuthan. I ostatní stříleli slušně, avšak na bodované příčky to nestačilo. Dobře také střílel Lukáš poláček, avšak ten musel odjet dřív, proto jeho střelba nebyla hodnocena.

Zhruba kolem páté hodiny jsme vyrazili na cestů domů. Podle hesla "je to sice dál, ale zato horší cestou" jsme zvolili Sislovu zkratku a ta se ukázala jako výborná volba, ušetřila nám několik kilometrů. Domů jsme dorazili po sedmé hodině večerní, po cestě jsme si ještě prohlídli zimní oblohu. Tím celá akce skončila, určitě se vydařila, ať už po stránce programu, počasí nebo her. Stopy se nám povedli, zopakovali jsme si střelby a opět si užili spoustu zábavy. Ahoj Barborko a zase někdy nashledanou!