Regionální kolo Indiánské stezky Haluzice 2011

14.09.2011 11:17

Fotky - https://zalesakzdanice.rajce.idnes.cz/indianska_stezka_2011/

 

Ve dnech 17. až 19.6.2011 se konalo regionální kolo Indiánské stezky. Naše děti se ho také zúčastnili a to v celkem hojné sestavě. V pátek odpoledne byl sraz ve Ždánicích na autobusovém nádraží. Samozřejmě by jsme to nebyli my, kdybychom nevyráželi s desetiminutovým zpoždění. Ale tak lepší pozdě, než vůbec :) Čekala nás ne zrovna krátká trasa, na hájenku se šlo totiž pěšky, ale batohy nám naštěstí vzali autem, takže na lehko se šlapalo celkem dobře. Navíc počasí nám přálo a tak za zhruba dvě a půl hodinky jsme dorazili na místo. Kluci, tak jak je jejich zvykem, hned začali vymýšlet všelijaké vylomeniny, my jsme mezi tím postavili stany a mohla začít zábava. Dřevo na táborák bylo nachystané, takže večeře - špekáčky se mohla začít připravovat. Po špekáčcích ještě nějaké ty hry s balónem a pak hurá k ohni zpívat. 

    Sobotní ráno už se neslo ve znamení samotného závodu. Spousta lidí kolem doháněla zapomenuté znalosti. Tam kdosi stál s buzolou a s vyplazeným jazykem točil kolečkem tam a zpátky, kousek dál si někdo lámal hlavu nad uzlovačkou a tou proradnou zkracovačkou, jinde zase vedoucí vysvětlovali dětem, jak bude závod probíhat a co se bude dít. Jenom našě děti si hráli na hřišti. Pak si ale aji oni uvědomili, že by si mohli aspoň uzly zopakovat, a tak dobrou půl hodinku uzlovali. 

    Pak už přišel na řadu samotný závod. Myslím, že naše děti se s ním poprali statečně. Startovalo se ve dvojcích, spolu běželi Kamča a Honza, pak Vojta s Kubou, Paťa tvořil smíšenou hlídku s AVZO Čejč (doufám, že jsem to nepopletl) s holek běžely Anička s Klárou. Nesmím také zapomenout na naše instruktorky Kačku a Monču, které reprezentovaly Zálesák Ždánice v kategorii nejstarší. Naše děti bohužel neobsadili ani v jedné kategorii postupové příčky, avšak myslím si, že se se závodem slušně poprali. Chce to trénovat trénovat a trénovat no a snad to příště dopadne líp. Musí!! Co se týče již zmiňovaných děvčat instruktorek, to je jiná. V samotném závodě se sice umístili na druhém, tedy nepostupovém místě, ale vítězná hlídka - dvojice z Hodonína -  se nemohla zúčastnit finále. Proto tedy automaticky postupovali ti druzí - tedy naše děvčata!! A světe drž se, ony to finále vyhrály!! V těžké konkurenci těch nejlepších z celé republiky se dokázaly prosadit, ukázat co v nich je a zvítězit! To si zaslouží uznání! Jenom dodám, že finále Indiánské stezky se konalo také na Haluzické hájence ve dnech 9. - 11.9.2011.

    V sobotu odpoledne, po důkladné koupeli v bazénu, následoval přesun na chatu Barborku, kde jsme zakončili ten nádherný víkend. Opět se opíkaly špekáčky, opět se zpívalo, hráli jsme různé hry atd. atd. V neděli pak honem domů, zpátky do všedního dění. Nezbývá než prohlížet fotky a vzpomínat, jak krásně jsme se měli. Dopadlo to jak to dopadlo, teď už se nedá nic dělat. ALE PŘÍŠTĚ URČITĚ VYHRAJEME!!!

 

Za celý oddíl, 

Jirka Trpaslík Galis