Indiánská stezka 2012

27.06.2012 08:29

 

Dne 22. června jsme se vypravili na Indiánskou stezku v areálu Haluzické hájenky. Všechno to začalo 16:30 na autobusové stanici ve Ždánicích, kde se nikdo nedostavil a všichni se přesunuli samostatně rovnou do Lovčic. Batohy, spacáky a ostatní veteš jsme naložili do auta a vyrazili jsme pěšky k našemu cíly. Cesta uplynula poměrně rychle a za chvíli už nás vítala samotná hájenka.

Stál před námi nelehký úkol – postavit neobvyklé stany. Doslova jsme u toho všichni odmaturovali - dokud jste to neviděli hotové, nikdy byste nevěřili, že se to dá zvládnout. Po překonání tohoto nelehkého úkolu, už nás čekalo jen opékání špekáčků a zpívání písniček u táboráku. V sobotu dopoledne probíhal samotný závod, v kterém obstál náš zálesák velmi dobře. Nebylo to dáno jen nižší účastí soupeřů, ale především snaživostí a odhodlaností našich reprezentantů. Následoval vydatný oběd a úklid našeho stanového centra. Spokojeně jsme opět naložili zavazadla a pokračovali překvapivě vlastními silami a s mlhavými představami o tom, kudy vede vlastně cesta k chatě Barborka.

Před pařákem nás chránil les, takže to nebylo tak moc úmorné a k večeru nás vítala i tato chata. Zálesácká strava je neskutečně pestrá a tak jsme k údivu všech večeřeli opečený špekáček s chlebem. Pro odvážné byla i houbovka aneb co všechno les dal. Po posezení u táboráku jsme se pomalu přesunuli do chaty a ulehli k spánku. Po uvedení Barborky do původního stavu už jsme zamířili opravdu k domovu.

Máme za sebou další krásnou víkendovou akci plnou zajímavých zážitků a úsměvných vzpomínek. Tímto děkuji všem zúčastněným a především naším oddílovým dětem.

 

LOLO