Tradiční soutěž ve střelbě - Memoriál Jiřího Jírovského je úspěšně za námi

27.05.2013 10:03

Fotky ZDE

V neděli 26.5.2013 proběhla v areálu bývalé střelnice Svazarmu, dnes klubovny ždánických Zálesáků, tradiční soutěž ve střelbě z luku a vzduchovky - Memoriál Jiřího Jírovského. Jelikož ráno bylo počasí více než přející, nic nebránilo tomu, aby soutěž ve slibovaných 9:00 začala.

Nejdříve proběhla krátká prezentace všech závodníků. Jak už bylo avizováno, soutěžilo se ve dvou kategoriích. Tou první byli školáci - všechny děti, které zatím navštěvují základní školu. Dále tu byli poškoláci, sem patřili všichni ostatní, včetně dospěláků. Po skončení prezentace soutěžících následovala krátká instruktáž o bezpečnosti, přece jenom luk i vzduchovka můžou být při neopatrném zacházení dosti nebezpečné, a o pravidlech celé soutěže. V obou disciplínách se střílelo ve dvou kolech, vždy po pěti ranách. Lukem se střílelo na terč, zásahy pak byly obodované podle vzdálenosti šípu od středu. Vzduchovkou se závodníci snažili sestřelit co nejvíce dřevěných špalíků, které byly poskládané do pyramidy. Zohledňoval se počet spadených kousků.

Během následujícíh dvou hodin se postupně všichni vystřídali na obou stanovištích a snažili se lukem, respektive vzduchovkou, nastřílet co nejvíc bodů. A nutno říci, že někteří se vážně činili a velmi překvapili i organizátory soutěže. Dokonce ne jenom překvapili, ale i porazili! Martina Chlupová a Kuba Kořínek nastříleli lukem více bodů, než staří zkušení střelci, kteří celou soutěž chystali. To si určitě zaslouží uznání!

Ti nejlepší dostali diplomy a na vítěze střelby ze vzduchovky pak čekal putovní pohár Jiřího Jírovského, který si ponechá celý rok, až do příští soutěže, doma. 

Fotky ZDE

 

A tady už jsou výsledky:

LUK - Školáci LUK - Poškoláci
1. Martina Chlupová 1. Jiří Galis
2. Jakub Kořínek           2. Martin Všetička
3. Lukáš Andresík 3. Karel Polínek  

 

VZDUCHOVKA - Školáci VZDUCHOVKA - Poškoláci
1. Vojta Chudý 1. Tomáš Valenta (vítěz poháru)
2. Tomáš Halačka     2. Karel Polínek
3. Lukáš Andresík 3. Jiří Galis