Hozená Rukavička 2014 je za námi

15.10.2014 19:27

Fotky ZDE

Hozená Rukavička, tradiční noční pochod o délce 40 - 50 km, je pro letošní rok za námi. A že se tentokrát vydařila! V pátek 3. 10. 2014 o půl deváté, kdy byl vyhlášen oficiální sraz závodníků, se v sále hospody U Kopečků v Kloboučkách začali účastníci zapisovat do startovní listiny a seznam letos nebral konce. Celkem se zaregistrovalo 25 závodníků, což je podle mě rekord minimálně za posledních pět let, ne-li více :-) Po zápisu proběhlo krátké rozdělení do čtyř skupin (letos to pravidla soutěže dovolovala) a pak už nic nebránilo tomu, aby mohli závodníci vyrazit na trať. Teda závodníci. Hozená Rukavička je akce vcelku náročná, tudíž cílem není být první, ale pouze dorazit v pořádku do cíle! V devět hodin večer přesně vyrazila první skupinka odvážlivců, byla to skupinka převážně složená z členů Zálesáku Ždánice, avšak byly doplněny vzácnou návšťevou až z Prahy - přijely se za námi podívat i dvě pravidelné účastnice letního tábora v Čeložnicích. Pak postupně, vždy po deseti minutách, startovaly další skupinky. Po Ždánicích následova početná skupinka z Hodonína, dále několik ostřílených členů oddílu CHAOS Studénka a nakonec tým z AVZO Čejč. 

Závodníky po trase čekalo několik zajímavých úkolů pro zpestření trasy. Museli vázat uzly ve svářečských rukavicích, dále střílet ze vzduchovky na svíčky nebo třeba řešit matematickou hádanku a to v sedm hodin ráno, s několika desítkami kilometrů v nohách. 

Vzhledem k náročnosti závodu bylo pochopitelné, že zhruba v polovině trasy se začaly projevovat puchýře a únava, a tak první závodníci začali odstupovat a nechali se zavézt do tepla, do cíle. Avšak někteří naopak, i přes malé bloudění, ukázali svou pevnou vůli a odhodlání a celou trasu zvládli ve stanoveném čase. Někteří dokonce zvládli dojít poprvé :-) Všem závodníkům, nejen těm úspěšným, patří obrovské uznání a poklona, už jenom proto,že se na Hozenou Rukavičku přihlásili a zkusili si to. Doufáme, že zase příští rok na viděnou na Hozené Rukavičce 2015, tentokrát s novými pravidly! 

 

Za Zálesák Ždánice,

Jiří Trpaslík Galis